Skip to content

Izleti iz Banje Ždrelo

Stvarajmo zajedno najlepše uspomene! 

Jednodnevni izlet

Polasci su četvrtkom i nedeljom u 11h

U opuštenoj atmosferi rađaju se nova prijateljstva, upoznaju se novi predeli, novi gradovi, specijaliteti, nova vina, a život se obogaćuje uspomenama koje su večne. 

BANJA ŽDRELO

Izlet za goste hotela „Banja Ždrelo“

Polazak ispred ulaza hotela „Banja Ždrelo“ je u 11h svakog četvrtka i nedelje.

Naša avantura počinje vožnjom kroz deo Homoljskih planina, na čijim se obroncima i padinama, kao i u klisuri reke Mlave, nalaze ostaci brojnih manastira iz srednjeg veka.

Krivudavim putevima Homoljskih planina spuštamo se do sela Krepoljin u kojem se odvajamo ka Despotovcu, tačnije do naše glavne destinacije „Krupajsko vrelo“, gde stižemo oko 11.40h.

Krupajsko vrelo, pravi biser prirode naše zemlje, jedna je od omiljenih destinacija što naših gostiju, tako i svih ostalih turista Srbije.

Čitav Homoljski kraj poznat je kao velika ekološka oaza, a upravo Krupajsko vrelo najvažnije je njegovo obeležje. Na Krupajskom vrelu se zadržavamo do 12.30h kada krećemo nazad.

Odmor sledi u restoranu „Gornjak“ gde možemo da se okrepimo na terasi sa prelepim pogledom na reku Mlavu i Manastir u pećini. 

U blizini se nalazi vidikovac, samo 200 metara uspona, sa kojeg se može videti rekla Mlava kako u podnožju grli proplanke Homoljskih planina.

Zadržavamo se oko 1h. 

Nakon uživanja sledi povratak u Banju Ždrelo gde se i završava naša avantura u 13.40h. 

 Cena izleta:

  • odrasle osobe 700 din.
  • za decu do 10 godina 500 din.

Ukoliko ste zainteresovani za jednodnevni izlet, javite se na recepciju Banje Ždrelo. 

TURISTIČKA ORGANIZACIJA PETROVAC NA MLAVI

Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi aktivno radi na promociji brojnih turističkih sadržaja koji se nalaze na njenoj teritoriji, a to je veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, manastira i crkava,  kao i prirodnih lokaliteta. 

Na web sajtu TO PETROVAC NA MLAVI možete pogledati celokupnu turističku ponudu koja obuhvata informacije o najvažnijim atrakcijama kao što su pored Banje Ždrelo, Via ferrata Gornjak, Gornjačka klisura, arheološko nalazište Belovode … Sve o paraglajdingu, pecanju, biciklističkim stazama i planinarenju, ali i o brojnim manifestacijama. 

Upoznajte i doživite Petrovac na Mlavi
- opštinu sa dva srca -

Rezervacija smeštaja

Radno vreme

10:00 - 20:00​