Skip to content
termalni bazen

PREDAH U BANJI ŽDRELO

Banja Ždrelo nalazi se u Istočnoj Srbiji u podnožju Homoljskih planina, u dolini reke Mlave. Njena udaljenost od Beograda iznosi 130 km. Slobodno izgledom polako dobija titulu lidera među banjama u našoj zemlji a i šire.

Termomineralna voda izuzetnog hemijskog sastava i karakteristika je ono po čemu je Banja Ždrelo generalno i poznata. Voda dolazi sa dubine od 180m, njena temperatura prelazi 80℃.  Posto  prolazi kroz hladne slojeve zemlje, do površine postiže i zadržava konstantnu temepraturu od 40℃ kako u letnjem tako i u zimskom periodu. 

Prema urađenim analizama voda se uspešno koristi za terapijske svrhe, kao dopunsko sredstvo pri lečenju reumatizma, posledica trauma i stanja posle preloma kostiju, hiruških intervencija na koštanom sistemu, lečenju kožnih bolesti, dok se ohlađena može piti i pomaže kod gastritisa. 

Pored lekovitog svojstva i pogodnog uticaja na zdravlje čoveka mi smo pre svega centar za rekreaciju i uzivanje. Idealno mesto van grada gde cete pobeci od svakodnevnog stresa i poboljšati svoje mentalno zdravlje.

Okruženi smo Homoljskim planinama i pored lepog pogleda svež i čist vazduh je još jedno prirodno bogatstvo.Banja Ždrelo raspolaže otvorenim ( pet ) i zatvorenim bazenima ( tri ) aqua parkom sa toplom vodom ( četiri tobogana ) velnes centrom, sa ponudom ručnih masaža  stručnih lica, lekovitim blatom u letnjem periodu, slanom vodom, đakuzi kadama, saunama… Poseduje takođe hotelski smeštaj od 75 smeštajnih jedinica, kapaciteta do 200 ležaja, restoran nacionalne kuhinje, svečanu Royal salu i još puno drugih sadržaja.

Terme Ždrelo unutrašnji bazen

Za ljubitelje sporta kompleks poseduje teren za košarku i mali fudbal.

U poslednje vreme dolazi i do expanzije kongresnog turizma u našem objektu, gde se sve više ljudi odlučuje da baš u ovom objektu organizuje svoje seminare, konferencije i događaje sličnog tipa gde naša sala ima kapacitet da primi do 150 ljudi.

Svečana sala Royal kapaciteta do 220 mesta je moderno i luxuzno opremljena, pogodna za sve vrste svečanosti.

Sadržaji našeg centra posebno su značajni za porodice sa decom gde im je na raspolaganju i dečiji bazen sa toplom vodom, tobogani. Kako smo mi banja „novih generacija“ poseban akcenat ide i na to da se mladi sve više odlučuju da svoj odmor ili vikend provedu kod nas uživajući i zabavljajući se.

 

Za one koji se odluče da provedu par dana u našem hotelu, organizujemo izlete za obilazak veoma zanimljive i bogate prirodne atrakcije kao što su manastir Gornjak i Vitovnica, manastir Svete Trojice u selu Ždrelo, etno selo Bistrica, Stamničarske planine sa ružom vetra,.Gornjačka klisura gde se nalaze ostaci tvrđave koja se nalazila u starom srpskom gradu, Krupajsko vrelo i vrelo Mlave. U kom god pravcu da krenete iz Banje Ždrelo sačekaće Vas prirodne lepote i značajni kulturno-istorijski spomenici.

Naravno, na Vama je da odlučite da li ćete napuštati izuzetno tople i lekovite bazene i prijatnu atmosferu dobrog domaćina, koji redovno organizuje degustaciju vina na bazenu iz svoje porodične vinarije.

Za kraj Vas pozivamo da budete naši gosti i uživate u tipičnom srpskom gostoprimstvu, a kada jednom dođete poželećete opet da se vratite.

Krupajsko vrelo

Rezervacija smeštaja

Radno vreme

10:00 - 20:00​